Hva vi ønsker

Det som er med karate er at det er mange myter som flyter rundt om kring. Som at folk som driver med karate, karateka, knuser mursteiner hele tiden. Som om det er det eneste de driver med og den eneste treningen de gjør. Det er klart, de klarer det, og ofte så handler det ikke veldig mye om styrke, men også om teknikk og mental styrke. Men, som Bruce Lee sa, mursteiner slår ikke tilbake. Det handler ikke om fysisk styrke egentlig heller, mer om at du skal knuse begrensninger du har lagt på deg selv. Klarer du det så har du kommet deg til en milepæl. Kanskje det kan inspirere noen der ute til å prøve karate?

En annen ting er at karatister har fullstendig selvkontroll og kan slå mot deg og stoppe seg selv en milimeter foran ansiktet ditt hele tiden. Det er bare å innse at det går ikke, fordi folk er hele tiden i bevegelse og det er rett og slett umulig å holde orden på kroppen hele tiden samtidig som man skal se hvor motstanderen er. Det er slike myter vi ønsker å kvitte oss med, da det ikke hjelper karatens rykte noe særlig egentlig heller. Som at karate kommer fra kung fu og er kinesisk. For en som ikke vet så mye om karate så kan man kanskje tilgi at han ville tro dette, fordi det rett og slett virker ganske likt når man ser det med et utrent øye. Det er dog stor forskjell og selv om kung fu kanskje delvis inspirerte begynnelsen av karate på 1400-tallet så er dette før karate var sin egen disiplin. Visste du at karate betyr “tomme hender”? Kara betyr tomme, og te betyr hender, altså tomme hender. Så det er ikke akkurat mange våpen involvert i karate, selv om visse filmer kanskje kan få en til å tro det.

Vi ønsker rett og slett å være litt mer informative for folk rundt karate og hva det egentlig innebærer. Karate har blitt så viktig i vår populærkultur at det kommer mye myter rundt det, som at du må registrere dine never i visse land som dødelige våpen om du er en mester i karate. Slike ting hjelper aldri og det er noe av grunnen til at vi ønsker å gjøre dette. Så om du blir med oss videre på oskarateklubb.com så kanskje vi kan gå på en liten reise sammen for å oppdage nye ting om denne gamle ærverdige kampsporten! Om du ønsker å ta en liten pause fra Karate og heller se litt på fotball så kan du lese mer om Unibet Euro 2021-blogg.