Dette kan virke som et dumt spørsmål for noen, ettersom mange av fordelene er ganske åpenbare. Likevel trenger mange mer overbevisning for å la seg overtale til å begynne med for eksempel karate, så la oss se på noen opplagte og mindre opplagte grunner til hvorfor det er verdt å gå ned kampsport-gaten. Fordelene er ikke bare fysiske, men også psykiske.
Stort sett uansett hvilken form for kampsport du driver med tar du i bruk hele kroppen, venstre side like mye som høyre. Slik lærer du å kontrollere kroppen, du får bedre mobilitet og eksplosivitet samt at kondisjonen blir bedre. I tillegg lærer du å forsvare deg selv i fysisk nærkamp, og du vet aldri når du får bruk for akkurat det.
For mange er det mentale den største utfordringen knyttet til kampsport. Å gå kamp mot en godt trent motpart er ikke bare bare, og presset som oppstår er ikke enkelt å håndtere – dermed herdes du mentalt. Om du ikke var en tøffing før du begynte, blir du det av å stå i ringen/buret alene med en person med et ønske om å få lagt deg i bakken før du får gjort det mot ham/henne.
To fluer i en smekk
Det er alltid et samspill mellom det mentale og det fysiske, og gjennom kampsport trener du altså begge deler. Karate er spesielt karakterbyggende, siden det er en kampsport med rituelle regler og stort fokus på det mentale. Det er få ting du får like mye igjen for som å trene karate eller lignende kampsorter hvor både kroppen og sinnet trenes.
Slå derfor to fluer i en smekk og begynn å trene kampsport. Karate kan anbefales, men det finnes et hav av grener der ute som lar deg få kjenne det i muskler du kanskje ikke visste du hadde, og åpne opp hittil ukjente deler av ditt mentale landskap.