Ulike kampsporter

Det er mange kampsporter rundt om i verden, det er det absolutt ingen tvil om. Noen av de tenker man kanskje ikke på som å være en kampsport på lik linje med karate, men boksing er jo det for eksempel, og boksing er vel den mest populære og kjente over hele verden. Det hjelper at man har hatt utøvere som Mike Tyson og Muhammad Ali, som har hjulpet med å øke populariteten. Det er jo bare å se hvor mye oppmerksomhet utøvere som Anthony Joshua og Floyd Mayweather får, for å ikke snakke om hvor mye penger de får for å sloss.

Som en konkurranse så er det ingen tvil om at boksing har fått en veldig stor rival i UFC. UFC er selve mesterskapet, fordi det er MMA det drives med. Her kan alle som kan en kampsport kjempe, om de er dyktige nok. Så det betyr muay thai, jiu-jitsu, judo, bryting, krav maga og mange fler. Disse kommer fra flere ulike områder rundt om i verden, så det sikrer at man får nye stiler og filosofier for hvordan kampsport utarter seg. Det som man kan helt definitivt si er at UFC er veldig amerikansk, i måten det drives, hvordan det presenteres og hvor det utøves. De største kampene er i Las Vegas, som liksom er selve hjertet for den typen showbusiness. Flere og flere nordmenn er interessert i dette og MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Vi har jo til og med en nordmann med i UFC-sirkuset. Emil Meek heter han og du har sannsynligvis sett navnet hans rundt dagene han skulle i ringen.

Det er vanskelig å mestre noen kampsport, spesielt karate er en av de, det blir betraktet som en av de vanskeligste å få svart belte i. For å få den høyeste, så må du huske 72 slag i tillegg til en rekke andre krav. Du må også frisparre mot to andre karatister med svart belte. Som du sikkert forstår så er dette ganske vanskelig å oppnå, og dermed også noe som gjør karate ganske spesielt. Det bør ikke være noe alle kan bli fantastiske i, da mister det mye av sin glans får en si. Det hadde jo kanskje vært gøy å prøve seg da? Kanskje melde seg på og gi det en sjanse. Kanskje en av oss er skjulte talent i kampsport og forhåpentligvis karate. Sannsynligvis ikke, men hvorfor ikke drømme litt?