Vanskelig å komme inn i det gode selskap

Det å drive med kampsport er jo ganske greit, om en skal gjøre det for å forbedre seg selv og gjøre seg selv sterkere bare. Om en gjør det for å tjene penger så er det også greit, men det kan fort bli litt vanskeligere, spesielt i en tid som dette hvor kampsport har blitt så utrolig populært og det er langt flere aktive enn hva det var tidligere. Før så var det kanskje en eller to i hele skolen så drev med en eller annen form for kampsport, og da var det som oftest boksing, mens nå så finner man kanskje en i hver eneste klasse. Noen av de er sannsynligvis bedre enn deg og slik konkurranse kan gjøre det vanskelig å nå opp.

Har du det virkelige talentet derimot så er det godt mulig at store rikdommer venter deg. Har du talent i tillegg til litt utstråling og er naturlig sjarmerende kommer du ganske langt. Du behøver ikke en gang å være sjarmerende, bare spør Conor McGregor eller Floyd Mayweather. De er arrogante og selvgode og skryter av seg selv i veldig stor grad, men de får bortimot all oppmerksomhet når de prater, fordi de har vunnet så mye i sine karrierer. Og om du ønsker å se en god kamp så koster det deg faktisk mye for tiden, fordi disse menneskene driver ikke med dette bare på grunn av kjærligheten til idretten, selv om det sikkert også eksisterer et eller annet sted i hodet. Det er jo en kombinasjon av mange ting, fordi selv om stjernene har talentet og personligheten til det så må det også finnes noen som er villig til å investere i det og bruke massevis av penger på å sette opp slike ting. Før i tiden var det langt mindre ekstravagant enn hva det er nå. Noe av det mest spektakulære var kanskje “The Rumble in the Jungle” mellom Muhammad Ali og George Foreman, en boksekamp som ble holdt i Kongo i 1974. Det er vanskelig å se for seg at noe liknende skal skje nå. Spesielt ikke når Anthony Joshua og Wladimir Klitschko bokset foran 90 000 mennesker på Wembley i 2017. Foran slike kamper så er det ikke veldig vanskelig å tiltrekke seg sponsorer akkurat, fordi det vil være en hendelse som hele verden følger med på. Det er et slags produkt som du kan finne i for eksempel Unibet digital underholdning og hva de tilbyr. Man ser jo at flere av disse typer kamper ikke lenger blir vist på vanlig tv, men at du må kjøpe tilgang til det.

Til og med da så må du laste ned en app for å kunne se det på smart-tv, eller hvor enn du skulle ønske det. Visse kamper går jo for så mye som 700-800 kroner, noe som virker ellevilt. Spesielt om kampene går over fort, som visse faktisk kan gjøre. Igjen, for slike store arrangement så ser man som oftest navnene på de aller største selskapene i verden rundt omkring, fordi den oppmerksomheten de kan få gjennom slike kamper er vanskelig å finne andre steder. Også for utøverne er det lett, men ganske vanskelig om du ikke er så kjent. Da må du bygge opp merkevaren din, først og fremst gjennom å vinne, men også via sosiale medier.

Den trafikken du får der, kan være helt avgjørende for hvor store avtaler du får, om du i det hele tatt får de. Det er jo også problematisk for mange, fordi for å bli virkelig dyktig i dette så må man virkelig dedikere seg selv til det. Gjør man det, uten å få noe penger så kan det være ganske vanskelig for mange, fordi det lønner seg rett og slett ikke. Så det er en noe som en virkelig må satse på om man ønsker å komme høyt opp i dette, fordi fallet kan bli veldig høyt og veldig skadende for resten av livet om man ikke lykkes med det.